Citati

 • HOS odgovara glavnom stanu u Zagrebu, gospodinu Paragi. Međutim, HOS Hercegovine u većini slučajeva donosi odluke sukladne našim mogućnostima, interesu našeg naroda i obrani naše domovine.
  • U proglasu, 2. siječnja 1992.
 • Hrvate su na prevaru razoružali 1945., i to se nikad više ne smije dozvoliti.
  • U proglasu, 23. ožujka 1992.
 • 1. Poručujemo svim građanima BH, pogotovo Hrvatima i Muslimanima da ne uzimaju u obzir izjave i dogovore Mate Bobana i Radovana Karadžića.
 • 2. Niti jedan, niti drugi, ne govore u ime Hrvata i Muslimana. Oni ne govore o onom što žele Hrvati i Muslimani.
 • 3. Nema podijele BH. Možemo i hoćemo sačuvati BH za sve nas, nećemo ostaviti naš narod na cjedilu. Ili ćemo svi izginuti, ili ćemo svi biti slobodni. Mi nismo spremni za izdaju. Radovan Karadžić je ubojica Hrvatskog i Muslimanskog naroda, a Mate Boban ne može i nema pravo zastupati odnosno odvoditi Hrvate i Muslimane BH u propast.
 • 4. Bosnu i Hercegovinu štiti i štiti će HOSi TO BH. Bosna i Hercegovina je razrušena, narod je raseljen, ali pobjeda je naša. Pozivamo HVO da se stavi pod našu komandu, tj. pod komandu HOS-a, te da u suradniji s TO BH oslobodimo BH na sreću svnaroda. Izbacimo ljude mračne prošlosti i sumnjive sadašnjosti iz sastava obrambenih postrojbi BH. Pošaljimo ih njihovim kućama i držimo na oku, radi se o našoj sudbini. Imamo priliku, ali samo jednu.
  • U proglasu, 9. svibnja 1992.
 • Da li smo fašisti ili nismo morate procjeniti sami. Nisam osobito proučavao povijest ustaškog pokreta, no po onome što znam Pavelić je, u trenutku kada se pojavio, bio jedini i, dakle, najbolji borac za Hrvatsku i njene interese. Međutim, to u ovom trenutku nije važno.
  • U razgovoru sa novinarima listova “Novi Danas” i “de Volkskrant”, dan prije smrti.
 • Tu sam da štitim ove ljude i to ću i činiti ili poginuti. Nismo katolička vojska jer u redovima HOS-a imate 30 ili 40 posto Muslimana. Mi smo vojska Bosne i Hercegovine. Osobno bih želio vidjeti Hrvatsku do Drine, ali o tome će odlučiti ovi ljudi ovdje, stanovništvo BiH, kada rat završi. Što se HSP-a i HOS-a tiče, svi koji nisu ekstremisti i nisu okrvavili ruke mogu ostati živjeti ovdje i mi ćemo ih štititi. Štitit ćemo i Srbe i Muslimane i Hrvate od svakog vanjskog neprijatelja, jer smo uz narod. Što se tiče tih vanjskih mišljenja o nama, pa i njihovim interesima, interesi Njemačke ili Velike Britanije za nas ovdje su podpuno nevažni, jer ja brinem samo za ovdašnje ljude.
  • U razgovoru sa novinarima listova “Novi Danas” i “de Volkskrant”, dan prije smrti.
 • Momci, nikakva ilegala ne dolazi u obzir, ovo je moja zemlja, ja ću njome uspravno hodati dok sam živ. Drugo, i sami ste svjedoci da se s njima (vodstvom HDZ-a BiH) ne može ni razgovarati, ni dogovarati, ni pregovarati. Oni nemaju svoj stav, ni mišljenje. Zagreb misli umjesto njih, oni su tek interfoni za prenošenje zapovjedi ili puki izvršioci istih. Što se pojačanog opreza i mjera sigurnosti tiče, za njih nema potrebe. Mi nikada nećemo pucati na Hrvata, ma kakav on bio. Zar je u povijesti bilo malo međusobnog klanja? Ja se, dakle, neću kriti. Momci, ako ova glava spašava hrvatski narod, ako u tom pravcu ona nešto znači, evo je odmah. Ne trebaju me čekati po busijama i zasjedama, evo im Blaža Kraljevića na pladnju, ako je do njega. Laku vam noć!
  • U razgovoru sa zapovjednicima HOS-a u Hercegovini, nekoliko dana prije smrti.

Citati o Blažu Kraljeviću

 • “Ubojstvo Blaža Kraljevića je zaista izvršeno očigledno po zapovjedi s višeg mjesta kako bi se uklonila spona koja je povezivala bošnjački i hrvatski narod u BIH u borbi protiv zajedničkog neprijatelja. HOS u BiH iz 1992. godine je bila istinska bošnjačko–hrvatska vojna formacija i prepreka hrvatsko–bošnjačkom ratu.” (Ante Nobilo)
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s